Friday 15 January 2021

KOKOS TORTA

Sastojke: Laje: – 4 veća jaja – 5 ravnih kašika šećera – 5 vrhova punih kašika brašna – 100 ml ulja – 100 ml vode – 1 kašika kakao praha – 1 kaša arome ruma (ne mora) – 1 đevrek praška za pecivo – 1 đevrek vanilin šećera Fil: – 1 litar mleka – 5 kašika šećera – 5 kašika brašna – 1 kesica pudinga od vanile ili slatke pavlake – 200 gr kokosovog brašna – 150 gr putera ili margarina Glazuru: – 200 gr čokolade – 4 kašike ulja Ova torta može bez glazule, pospite samo malo kokosa odozgo. Priprema Laje: Prvo uključite liniju na 200 C, pripremite pleh jačine 30×20 ili približno. Pečeni papir ili podmaz možete staviti uljem i posuti brašnom. Belanca umutite u pukotine snega, postepeno dodajte šećer i u vanilin šećer. Mutite da se šećer rastvori. Dodajte žumanca na kraju, takođe ih kombinujte mikserom sa pasuljem i šećerom. Dodajte sve ostale sastojke, ulje, vodu, rum, brašno, kakao, prašak za pecivo. Nežno izmešajte i sipajte gulaš u tiganj. Odmah stavite u zagrejano rebro i pecite oko 25 minuta. Fil: Pomešajte brašno, šećer i puding sa 200 ml mleka. Kuvajte u kuvanom mleku i ostavite da se ohladi. Dodajte puter koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno umutite mikserom. Na kraju pomešajte 150 gr kokosovog brašna. Ako je vaš osećaj malo isečen stavite ga pola sata u zamrzivač ili sat vremena u frižider da se stvrdne. Ovo samo uradite ako ste iz tiganja izvade koru i osetite tortu na plehu. Ako ste osetili u psoju, ne morate da ga stavljate u frižider. Otopljenu čokoladu prelijte otopljenom tortom, pospite preostalih 50 gr kokosa. Vratite na kratko u frižider da se čokolada stegne, iseče i uživa.

No comments:

Post a Comment