Friday 15 January 2021
KOKOS TORTA
Sastojke:
Laje:
– 4
veća jaja
– 5 ravnih kašika
šećera – 5 vrhova
punih kašika brašna – 100 ml
ulja – 100 ml vode – 1 kašika kakao praha – 1 kaša arome ruma
(ne mora)
– 1 đevrek praška za pecivo
– 1 đevrek vanilin šećera
Fil:
– 1 litar
mleka –
5
kašika šećera – 5 kašika brašna –
1 kesica pudinga od vanile
ili slatke pavlake – 200 gr kokosovog brašna – 150 gr putera ili margarina
Glazuru:
– 200
gr čokolade – 4 kašike ulja
Ova torta može bez glazule, pospite samo malo kokosa odozgo.
Priprema
Laje:
Prvo uključite liniju na 200 C, pripremite pleh jačine 30×20 ili približno. Pečeni papir ili podmaz možete staviti uljem i posuti brašnom. Belanca umutite u pukotine snega, postepeno dodajte šećer i u vanilin šećer. Mutite da se šećer rastvori.
Dodajte žumanca na kraju, takođe ih kombinujte mikserom sa pasuljem i šećerom. Dodajte sve ostale sastojke, ulje, vodu, rum, brašno, kakao, prašak za pecivo. Nežno izmešajte i sipajte gulaš u tiganj. Odmah stavite u zagrejano rebro i pecite oko 25 minuta.
Fil:
Pomešajte brašno, šećer i puding sa 200 ml mleka. Kuvajte u kuvanom mleku i ostavite da se ohladi. Dodajte puter koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno umutite mikserom.
Na kraju pomešajte 150 gr kokosovog brašna. Ako je vaš osećaj malo isečen stavite ga pola sata u zamrzivač ili sat vremena u frižider da se stvrdne.
Ovo samo uradite ako ste iz tiganja izvade koru i osetite tortu na plehu. Ako ste osetili u psoju, ne morate da ga stavljate u frižider.
Otopljenu čokoladu prelijte otopljenom tortom, pospite preostalih 50 gr kokosa. Vratite na kratko u frižider da se čokolada stegne, iseče i uživa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment