Friday 15 January 2021

Brz i jednostovan kolac!

Objavljeno u Slatka jela Divna i lagana torta, brzo se pravi i svi zadovoljni Sastojke Laje: – 5 kom. jaja – 5 velikih kasetnih šećera (kristal) – 100 ml ulja – 5 velikih kasetnih brašna – 3 velike kasete sa kakao prahom – 1 vrečica praška za pecivo Agda: – 100 ml vode – 100 gr šećera Fil:– 400 gr kisele pavlake – 250 gr šećera u prahu – 300 gr mlevene plazme (biskvit) – 200 gr naslaga – kisela voda (za slatkiše) Priprema: Dobro izmešajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke za koru i sve zajedno izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°. Napravite agdu od vode i šećera i sipajte pečenu koru i ostavite sa strane. Kiselu pavlaku pomešajte sa secesijom u prahu i dodajte mlevenu plazmu i sve zajedno izmešajte i ostavite sa strane. Krem prah pripremljen dovodom na kesici ali sa kiselom vodom. Pomešajte u ceo sneg i povežite sa prethodnom mešavinom plazme i pavlake i sve zajedno izmešajte. Navucite preko pečene kore i ukrasite kakaom ili mrvicama čokolade. Stavite u frižider na nekoliko sati i najbolje je da kada ste noću, isečete na kockice i poslužite kolac.

No comments:

Post a Comment