Friday 15 January 2021
Brz i jednostovan kolac!
Objavljeno u Slatka jela
Divna i lagana torta, brzo se pravi i svi zadovoljni
Sastojke
Laje:
– 5 kom. jaja
– 5 velikih
kasetnih
šećera (kristal)
– 100
ml ulja – 5 velikih kasetnih brašna – 3 velike kasete sa kakao prahom – 1 vrečica praška za pecivo
Agda:
– 100
ml vode – 100 gr šećera
Fil:– 400
gr kisele pavlake
– 250 gr
šećera u prahu
– 300 gr mlevene plazme (biskvit) – 200 gr naslaga – kisela voda (za slatkiše)
Priprema:
Dobro izmešajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke za koru i sve zajedno izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°. Napravite agdu od vode i šećera i sipajte pečenu koru i ostavite sa strane.
Kiselu pavlaku pomešajte sa secesijom u prahu i dodajte mlevenu plazmu i sve zajedno izmešajte i ostavite sa strane. Krem prah pripremljen dovodom na kesici ali sa kiselom vodom.
Pomešajte u ceo sneg i povežite sa prethodnom mešavinom plazme i pavlake i sve zajedno izmešajte. Navucite preko pečene kore i ukrasite kakaom ili mrvicama čokolade.
Stavite u frižider na nekoliko sati i najbolje je da kada ste noću, isečete na kockice i poslužite kolac.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment